ГолосUA
14:07 31/10/2009

Міноборони: В армії хворих на «свинячий» і «каліфорнійський» грип немає

На сьогодні санітарно-епідеміологічна ситуація в Збройних Силах України (ЗСУ) в цілому оцінюється як стабільна.

Про це заявив начальник Головного військово-медичного управління, начальник медичної служби ВСУ Петро Мельник.

"Хворих військовослужбовців на людський грип типу "А" і так званий "каліфорнійський" грип на сьогодні в Збройних Силах немає", — заявив чиновник.

Він додав, що медична служба ЗСУ має досить потужні можливості щодо ідентифікації різних видів вірусів і бактерій. "На сьогодні 3 вірусологічні лабораторії медичної служби Збройних Сил України працюють у військових частинах і об’єднаннях, де є військовослужбовці і особливе тільки що покликане молоде поповнення, де проводять вірусологічні дослідження", — повідомив П.Мельник.

Він відзначив, що на сьогодні у військових медиків знаходяться під контролем близько 400 військовослужбовців з різних частин, об’єднань і установ ЗСУ. За словами посадовця, це переважно військовослужбовці, недавно покликані на термінову військову службу з різних регіонів держави до навчальних центрів української армії.

"Всі вони знаходяться в ізоляторах. У 50% з них ще спостерігається підвищена температура тіла, є ознаки гострих респіраторних інфекцій. За ними проводиться динамічне медичне спостереження і ефективне лікування", — сказав П.Мельник.

Нагадаємо, на сьогодні в Україні зареєстровано більше 92 тис. хворих грипом, з них більше 38 тис. дітей.

За матеріалами: прес-служби Міноборони.

 

Читайте также по теме