ГолосUA
15:15 13/02/2009

Міноборони збирається відмовитися від деяких міжнародних навчань

Міністерство оборони має намір відмовитися від участі в 13 з 23 міжнародних навчань, які були заплановані в 2009 році, через обмежене фінансування.

Про це Українським Новинам повідомила прес-служба Міноборони.

"Через обмежене фінансування ми змушені були зменшити їх (навчань) кількість до 10", — сказав начальник Генерального штабу Збройних сил Сергій Кириченко під час зустрічі із заступником голови Військового комітету НАТО Карлом Ейкенберрі.

За даними прес-служби, мова йде як про навчання, які планувалося провести на території України, так і про навчання поза Україною.

С.Кириченко додав, що також планувалося проведення військово-морських навчань із залученням українського фрегата "Гетьман Сагайдачний" і корвета "Тернопіль", але у зв’язку з обмеженістю військового бюджету залучити обидва кораблі до міжнародних навчань не вдасться.

При цьому С.Кириченко гарантував участь у навчаннях одного із цих кораблів.

Він також зазначив, що залежно від змін до державного бюджету на 2009 рік, у частині фінансування армії, Генштаб буде вносити корективи в проведення військових навчань.

С.Кириченко підкреслив, що Генштаб проводить великий обсяг роботи, щоб зберегти присутність українських миротворців у військових місіях НАТО.

Як повідомляло агентство, раніше депутат Верховної Ради від фракції блоку "Наша Україна — Народна Самооборона", голова парламентського комітету з національної безпеки й оборони Анатолій Гриценко виступив проти скасування бойових військових навчань у 2009 році.

При цьому депутат Ради, член фракції Партії регіонів, колишній міністр оборони Олександр Кузьмук виступив за скасування масштабних військових навчань цього року у зв’язку з економічною кризою.

 

Читайте также по теме