ГолосUA
14:42 25/06/2010

Мінохорони здоров’я відзвітувало про якісну профілактику харчових отруєнь

Великих спалахів харчових отруєнь в Україні від початку літа не спостерігалося, бо Мінохорони здоров’я провело якісну профілактичну роботу перед початком сезону.

Про це заявив міністр охорони здоров’я України Зиновій Митник під час прямої телефонної лінії у редакції газети “Комсомольська правда” в Україні”, передав кореспондент ГолосUA.

“Я маю щоденну статистику того, де з’являються випадки харчових отруєнь. Повинен із впевненістю сказати, що до сьогодні, навіть з початком того гарячого періоду, різких спалахів харчових отруєнь з великою кількістю людей немає”, — сказав він.

За словами міністра, спостерігалися лише невеликі групові спалахи. “Є невеликі спалахи, 4-5-7 осіб. Десь раз на тиждень так чи інакше спорадично вони виникають, причому не у організованих колективах”, — наголосив він.

Крім того З. Митник повідомив, що міністерство заздалегідь провело профілактичну роботу для запобігання отруєнням дітей під час організованого літнього відпочинку. “Ми провели селекторні наради з представниками усіх регіонів, звернули увагу на питання санітарного благополуччя у тих закладах, де будуть знаходитися діти. Будемо діяти, що воно все буде так, як ми запропонували”, — проінформував він.

Він також додав, що подібні наради були проведені не лише у Мінохорони здоров’я, а ще у Мінсім’ї та молоді, а також відбулася селекторна нарада під головуванням віце-прем’єр-міністра Володимира Семиноженка.

“Профілактична робота проведена і на місцях продовжує проводитися”, — повідомив З. Митник.

Разом із тим міністр зауважив, що гостріше стоїть проблема отруєння грибами. “Є проблема отруєння грибами. Причому, за статистикою, у так званих “не грибних” областях. Ви ж знаєте, де у нас грибні регіони — Карпати, Полісся. А поступають сигнали про отруєння грибами з Донецької, Дніпропетровської області. Тобто, звідти, де люди не освічені, які гриби збирати і як їх готувати”, — підкреслив Зиновій Митник.

І. Носальська />  

Читайте также по теме