ГолосUA
15:04 30/10/2009

Міносвіти не має наміру повертатися до вступних іспитів

Міністерство освіти та науки України не буде відмовлятись від процедури зовнішнього незалежного оцінювання при вступі до вищих навчальних закладів та повертатись до застарілої системи складання іспитів.

Про це повідомив начальник відділу моніторингу вищої освіти Міністерства освіти та науки України Микола Фоменко, передав кореспондент ГолосUA.

«Впровадження процедури зовнішнього незалежного оцінювання пройшло досить успішно. Населення добре сприйняло це нововведення і відмовлятись від нього ми не збираємось», — наголосив М.Фоменко.

Він також зауважив, що Міністерство освіти та науки України планує завершити повний перехід до цієї системи вже в 2010 році.

«За допомогою процедури зовнішнього незалежного оцінювання іде зміна менталітету, ми поступово відходимо від корумпованості вищих навчальних закладів», — зауважив М.Фоменко.

Проте він зазначив, що найбільш проблемним питанням залишається вступ до вищих навчальних закладів пільгових категорій абітурієнтів.

«В майбутньому ми плануємо повністю відмовитись від вступних іспитів і перейти на зовнішнє незалежне оцінювання. Всі абітурієнти повинні мати рівні умови. Якщо буде потрібно, то будемо готувати пільгові категорії абітурієнтів до зовнішнього незалежного оцінювання додатково. Але пройти цю процедуру повинні всі», — додав М.Фоменко.

Він також зазначив, що на сьогодні і досі продовжується перевірка всіх пільгових категорій студентів, які були зараховані до вищих навчальних закладів.

«Покарані будуть всі: і студенти, що підробили документи, і викладачі, які до цього причепні. Немає різниці на якому курсі навчається такий студент, якщо комісія виявить порушення, його буде відраховано», — наголосив М.Фоменко.

Він також повідомив, що на сьогодні вже створена спеціальна робоча група, яка особисто перевірятиме кожен протокол.

«На сьогодні ми вже знайшли 60 порушень різного характеру, але не виявлено жодного студента, який був би зарахований до вищого навчального закладу з кількістю вступних балів нижче за допустиму норму», — наголосив М.Фоменко

Ю.Жданович />    

 

Читайте также по теме