Мария Мамаева
10:22 17/01/2011

Мінпаливенерго намагається перекласти проблеми вітчизняних нафтопереробних заводів на споживачів, — експерт

Міністерство палива та енергетики України намагається вирішити проблеми вітчизняних нафтопереробних заводів (НПЗ) за рахунок введення додаткового акцизного збору на бензин.

Таку думку озвучив президент асоціації “Обєднання операторів ринку нафтопродуктів України” Леонід Косянчук на прес-конференції, передав кореспондент ГолосUA.

За його словами, на прохання окремих нафтопереробних підприємств України Мінпаливенерго ініціювало введення додаткового акцизного збору, щоб обмежити надходження до України якісного високооктанового бензину. “Це означало б, що ті проблеми, які виникли сьогодні у нафтопереробних підприємств України, були вирішені за рахунок гаманця споживачів”, — зазначив Л. Косянчук. Так, за його словами, із запровадженням додаткового акцизного збору вартість 1 л бензину марки А-95 підвищилась би на 1,30 грн. Водночас, на переконання експерта, проблеми у галузі викликані не імпортом, а діяльністю компанії Лівелла, яка отримала суттєві преференції в Україні, а також створенням єдиного економічного простору між Росією, Білорусією та Казахстаном.

Читайте также по теме