ГолосUA
15:28 09/06/2010

Мінпраці має намір поступово підвищувати пенсійний вік жінок

Міністерство праці та соціальної політики має намір поступово підвищувати пенсійний вік жінок з 2012 до 2021 року. Про це повідомили у відомстві.

За інформацією міністерства, підвищення пенсійного віку відбуватиметься двома шляхами. Перший із них — поступове вирівнювання віку жінок до чоловіків. "У 2012 році розпочнеться підвищення. Воно буде щорічно збільшуватись на 6 місяців до досягнення 60 років", — наголосили в уряді.

Другий напрям пенсійної реформи стосуватиметься тих, хто увійде в другий рівень накопичувальної пенсійної системи на дату упровадження другого рівня, яке планується до кінця 2012 року.

У прес-службі Мінпраці зазначили, що з 2012 року усі громадяни виходитимуть на пенсію у 65 років, але це стосуватиметься лише тих осіб, котрі досягнуть 35 років.

Як відомо, на сьогодні пенсійний вік для чоловіків в Україні становить 60 років, для жінок — 55 років. У 2009 році середня тривалість життя у жінок становила 74 роки, у чоловіків — 62,3 року.

В уряді раніше обіцяли не підвищувати пенсійний вік для жінок. Разом із тим, програма економічних реформ, запропонована президентом Віктором Януковичем, передбачає поступове вирівнювання пенсійного віку для всіх категорій громадян.

Згідно з документом, пенсійний вік має вирівнюватися поступово з кроком 0,5 року протягом 10 років.

За матеріалами: ТСН 

Читайте также по теме