ГолосUA
09:12 31/05/2010

Мінпраці та Держгірпромнагляд знайшли спільну мову

Міністерство праці та соціальної політики та Державний комітет України з промислової безпеки, охорони праці та гірничого нагляду підписали Угоду про взаємодію.

Підписантами Угоди виступили керівники двох відомств – Василь Надрага та Сергій Сторчак, передав кореспондент ГолосUA.

„В нас є всі підстави вважати, що те, що з підписанням цього меморандуму, а найголовніше з його реальним наповненням, з’явиться у наших громадян відчуття, що держава здатна роботи реальні кроки на користь населенню”, — заявив В. Надрага.

На думку С. Сторчака підписання зазначеної угоди „ставить крапку у невизначеності в співпраці між міністертвом і комітетом”.

„Ми завжди визнавали і визнаємо центральну роль Міністерства у політиці і координації питань з праці, але немає жодного міністерства та відомства, яке працює в абсолютно автономному режимі, тому, я вважаю, що роль керівників міністерств в тому, щоб налаштувати таку співпрацю”, — наголосив він.

За словами В. Надраги, угодою передбачається формування єдиних підходів до здійснення функцій державного нагляду при реагуванні на порушення вимог законодавства, взаємодія під час інспекторської діяльності, організація взаємодії на рівні територіальних органів та проведення спільних колегій, нарад, семінарів.

Угоду, за словами керівника Міністерства, підписано терміном на 5 років із можливістю подальшої пролонгації.

А.Береза />  

Читайте также по теме