ГолосUA
17:45 18/08/2010

Мінпраці: Житлові субсидії — найкраща соціальна допомога

Житлові субсидії – найбільш перспективний варіант соціальної допомоги.

Про це заявив міністр праці та соціальної політики України Василь Надрага під час телевізійного ефіру на 1-му Національному телеканалі у програмі „Про головне”.

За його словами, значно спростивши процедуру отримання субсидій та зробивши її більш демократичною, влада пішла назустріч громадянам і відтепер отримати субсидію може майже кожний. За попередніми розрахунками спеціалістів це – майже півтора мільйони сімей.

„На сьогодні 9,5 мільйонів адресних листів зі зразками необхідних документів та безкоштовними конвертами для звернення вже отримали пенсіонери. Також, за нашими даними, за призначенням субсидій до регіональних управлінь праці та соціального захисту вже звернулося більше 26 тисяч сімей. Взагалі ж, для 244 630 тисяч сімей, які вже одержують субсидію, буде здійснено автоматичний перерахунок і його наразі зроблено для 18% таких сімей”, – поінформував Василь Надрага.

Відповідаючи на запитання журналіста, міністр зазначив, що кількість потенційних отримувачів соціальної допомоги за субсидіями взагалі не лімітована і державою на цю програму в 2010 році передбачено 5 мільярдів 200 мільйонів гривень, чого достатньо, аби максимально захистити всіх, хто потребує такої допомоги.

„Вважаю, що завдання, поставлене Урядом, ми виконаємо вчасно. Для активізації процесу роз’яснювальної роботи Мінпраці, починаючи з цього тижня, буде проводити об’єднані кущові наради в усіх областях України”,  – зауважив міністр.

 

Читайте также по теме