ГолосUA
11:32 02/06/2010

Мінприроди забирає зоопарки у міської влади

Міністерство природи наполягатиме на виведенні Київського та інших зоопарків з підпорядкування міській владі та Міністерству культури та туризму.

Про це заявив заступник начальника Державної заповідної служби Ігор Іваненко, повідомили ГолосUA в прес-службі відомства.

Він назвав ситуацію зі смертями тварин у Київському зоопарку безпрецедентною. За його словами, Мінприроди вже звернулося до правоохоронних органів, науковців, санітарно-епідеміологічних та ветеринарних служб контролю з метою її дослідження.

 «Зоопарк цінний як заповідна територія, на якій знаходиться унікальний дендрологічний комплекс, рідкісні та типові види для України види тварин, багато з яких занесені до Червоної Книги України. Все це – сфера діяльності Мінприроди» – підкреслив І. Іваненко.

Директор Департаменту природних екосистем та біобезпеки Микола Мовчан зазначив, що зоопарки повинні слугувати не лише в якості місць масового відпочинку, а й виконувати функцію відтворення тваринного та рослинного світу.

Міністерством також створено комісію, до складу якої увійшли провідні спеціалісти з утримання тварин у неволі, директори українських зоопарків. Результати роботи комісії з детального вивчення ситуації будуть оприлюднені до 15 червня.   />  

 

Читайте также по теме