ГолосUA
06:29 14/04/2010

Мінпромполітики зобов’язало держпідприємства обслуговуватися виключно в «Ощадбанку» і «Укрексімбанку»

Міністерство промислової політики України зобов’язало підконтрольні йому державні підприємства до 30 квітня 2010 р. перейти на розрахунково-касове обслуговування в державні банки.

Про це повідомило видання «Комерсант-Україна».

Згідно з наказом №160 «Щодо відкриття рахунків в державних банківських установах» всі керівники держкомпаній повинні до кінця місяця відкрити в «Укрексімбанку» і «Ощадбанку» рахунку, переказати на них все наявні кошти і здійснювати через них всі фінансові операції. Це дасть підприємствам гарантії збереження засобів в умовах кризи, вважають в міністерстві.

«Сьогодні банк може працювати, а завтра — закритися, тоді як державу гарантує збереження коштів держпідприємств… Крім того, це спрощує процедуру фінансової допомоги підприємствам від держави, наприклад видачі кредитів під держгарантії», — сказала керівник прес-служби Мінпромполітики Наталія Письменна.

Водночас вона не змогла повідомити, скільки компаній підкоряється Міністерству, заявивши, що їх дуже багато, зокрема підприємства військово-промислового комплексу.

Згідно з законом № 847-XIV в управлінні Мінпромполітики України знаходяться 104 підприємства, які не підлягають приватизації.

Державні банки підтримують бажання Міністерства розширити їх клієнтську базу. «Наш банк готовий прийняти багато клієнтів, не думаю, що з цим будуть якісь проблеми… Якщо підприємство кредитоспроможне, то йому даватимуть кредити», — сказав виданню член правління «Укрексімбанку» Володимир Гиріс.

У прес-службі «Ощадбанка» коментувати це питання відмовилися.

 

Читайте также по теме