ГолосUA
16:42 06/09/2010

Мінсім’ї просить держадміністрації допомогти забезпечити пільгами багатодітні сім’ї

Міністр України у справах сім’ї, молоді та спорту Равіль Сафіуллін звернувся до керівників державних адміністрацій з проханням сприяти розв’язанню проблемних питань на місцях та створити належні умови для забезпечення можливості багатодітних родин користуватися усіма відповідними пільгами.

Про це він заявив на селекторній нараді з питань видачі посвідчень батькам та дітям з багатодітних сімей, передала прес-служба відомства.

Равіль Сафіуллін заявив, що станом на 1 вересня 2010 року в усі регіони України доставлено 601 010 посвідчень, що становить 67% від усієї загальної кількості посвідчень. Розпочався процес їх видачі.

"Міністерство отримує численні скарги та запити від багатодітних сімей щодо отримання роз’яснень з приводу можливостей користування пільгами. Зокрема, людей хвилюють питання, чи можуть скористатися пільгами прийомні сім’ї, дитячі будинки сімейного типу, сім’ї, в яких виховуються діти, над якими встановлено опіку чи піклування, сім’ї, які утворені шляхом повторного шлюбу батьків та спільного виховання трьох та більше дітей від попередніх шлюбів без їх усиновлення, тощо", — зауважив урядовець.

Тому посадовець закликав ставити питання до присутніх в залі засідань, щоб отримати максимум додаткових роз’яснень та підвищити ефективність процесу забезпечення багатодітних сімей відповідними посвідченнями та пільгами.

Нагадаємо, що з 1 січня 2010 року набув чинності Закон України від 19.05.2009 №1343-VI "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань соціального захисту багатодітних сімей", згідно з яким багатодітним сім’ям встановлено пільги. Середи них — 50-відсоткова знижка плати за користування житлом (квартирна плата) в межах норм, передбачених чинним законодавством (21 кв. метр загальної площі житла на кожного члена сім’ї, який постійно проживає в жилому приміщенні (будинку), та додатково 10,5 кв. метра на сім’ю); 50-відсоткова знижка плати за користування комунальними послугами (газопостачання, електропостачання та інші послуги) та вартості скрапленого балонного газу для побутових потреб у межах норм, визначених законодавством. Окрім того, площа житла, на яку надається знижка при розрахунках плати за опалення, становить 21 кв. метр опалюваної площі на кожного члена сім’ї, який постійно проживає в жилому приміщенні (будинку), та додатково 10,5 кв. метра на сім’ю; 50-відсоткова знижка вартості палива, у тому числі рідкого, в межах норм, визначених законодавством, у разі, якщо відповідні будинки не мають центрального опалення; позачергове встановлення квартирних телефонів. Абонентна плата за користування квартирним телефоном встановлюється у розмірі 50 відсотків від затверджених тарифів. />  

Читайте также по теме