ГолосUA
06:04 25/10/2010

Мінсім’ї зробить з “Жовтня” Будинок молоді

 

face="Times New Roman, serif">Міністерство України у справах сім'ї молоді та спорту активізувало роботу щодо відкриття Будинку молоді в Україні. 

 

face="Times New Roman, serif">Про це повідомив міністр України у справах сім'ї молоді та спорту Равіль Сафіуллін на зустрічі з представниками молодіжних та дитячих громадських організацій 22 жовтня, повідомили у прес-службі відомства.

 

face="Times New Roman, serif">Так, як зазначив міністр, розглядаються одразу кілька варіантів. Нині триває робота щодо вирішення питання передачі майна столичного Будинку культури “Дніпро” на вулиці Бориспільській, 6, майно якого належить ВО “Київський радіозавод”, до сфери управління Міністерства.

 

face="Times New Roman, serif">За словами Р. Сафіулліна, Міністерство також звернулося до керівництва Київської міської державної адміністрації з пропозицією передати Державне комунальне підприємство “Кінотеатр “Жовтень” до сфери управління Міністерства у справах сім’ї, молоді та спорту з метою створення Будинку молоді в Україні.

 

face="Times New Roman, serif">Водночас, як пише видання “Сегодня” для кінотеатру це стало сюрпризом. “Я дізналася про це з новин і вже підготувала листи з протестами до Кабміну. У нас є договір оренди до 2020 року. Крім того, “Жовтень” — член європейської асоціації кінотеатрів “Європа-сінема”, — розповіла виданню директор кінотеатру Людмила Горделадзе.

 

Це вже не перша спроба закрити “Жовтень”. У 2008 році планувалося передати його приміщення Будинку ветеранів. Інші комунальні кінотеатри потихеньку зносять. Наприклад, від кінотеатру ім. Довженка вже нічого не залишилося. На його місці з'явиться ТРЦ з кінозалами й бутиками.

 

Читайте также по теме