ГолосUA
10:23 25/10/2010

Мінтранс хоче обладнати міжміські автобуси пасками безпеки

 

Автобуси, що здійснюють пасажирські перевезення на міжміських та міжнародних маршрутах, мають бути обладнані обмежувачем швидкості, а пасажирські сидінняв них — ременями безпеки.

Про це заявив Міністр транспорту та зв’язку України Костянтин Єфименко в ході позачергової Колегії Мінтрансзв'язку з  підвищення  безпеки на транспорті, повідомили у прес-службі відомства.

Міністр наголосив на необхідності посилити увагу до технічного стану рухомого складу пасажирського автотранспортузагального користування. Адже, як свідчить аналіз причин ДТП, 97% усіх пригод скоюється внаслідок порушення Правил дорожнього руху: порушення правил маневрування, перевищення швидкості, несправність транспортного засобу, виїзд на смугу зустрічного руху тощо.

Костянтин Єфименко заявив, що нагальною потребою є проведення спільного з Департаменту ДАІ МВС засідання для проведення скоординованої інформаційно-аналітичної роботи по вивченню причин ДТП, особливо тих, що призвели до тяжких наслідків, та важелів впливу по їх недопущенню.

Заступник начальника Департаменту ДАІ МВС СергійБудник висловивпідтримку такійініціативі Міністра транспорту та зв’язку. Він зазначив, що останнім часом між ДАІ та Мінтрансзв’язку налагодилась конструктивна співпраця і в частині підготовки нормативно-правових документів, і в частині оперативного реагування, зокрема,проведенняспільних з Головавтотрансінспекцією заходів з державного контролю за дотриманням автоперевізниками вимог галузевого законодавства.

Державтотрансадміністрації також доручено спільно з Головавтотрансінспекцією та обласними, Київською та Севастопольскою міськими адміністраціями до 20 грудня 2010 року здійснити моніторинг виданих паспортів регулярних автобусних маршрутів, які проходять через залізничні переїзди, які не обладнані переїзною сигналізацією та автоматичними шлагбаумами на всю ширину в обох напрямках руху, та вжити заходів щодо притягнення до відповідальності причетних посадових осіб.

Читайте также по теме