ГолосUA
07:26 08/09/2010

Мінтранс хоче запровадити європейські вимоги до українського таксі

Міністерство транспорту та зв’язку України планує запровадити європейські вимоги на вітчизняному ринку таксомоторних перевезень.

Про це повідомила прес-служба відомства.

Згідно з повідомленням, Мінтрансзв’язку спільно з Держкомпідприємництва розробило зміни до деяких законів України щодо удосконалення системи управління транспортним процесом у зв’язку з підготовкою та проведенням в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу.

«На вітчизняному ринку таксомоторних перевезень пропонується запровадити європейський (міжнародний) досвід регулювання шляхом підвищення вимог для допуску суб’єктів господарювання до такого виду перевезень», — сказано у повідомленні Міністерства.

Одночасно проектом змін пропонується залучити до регулювання ринку таксі органи місцевого самоврядування на рівні міст та районів.

Разом із тим Мінтрансзв’язку намагається більш чітко провести межу між таксомоторними перевезеннями та перевезеннями легковими автомобілями на замовлення, а також упорядкувати роботу таких посередників ринку таксомоторних перевезень як інформаційно-диспетчерські служби.

Окрім того, після детального аналізу положень нормативно-правових актів, що регулюють ринок таксомоторних перевезень у європейських країнах, Мінтрансзв’язку внесло й відповідні зміни в питання встановлення відповідальності за порушення автотранспортного законодавства та посилення відповідальності суб’єктів господарювання, які провадять свою діяльність на ринку автомобільних перевезень.

Як зазначається, прийняття проекту Закону дозволить не лише усунути прогалини в автотранспортному законодавстві, а й призведе до фактичного наповнення Державного бюджету України та впорядкування ринку таксомоторних перевезень з врахуванням євроінтеграційних процесів.

 

Читайте также по теме