ГолосUA
06:29 27/04/2010

Мінтранс має намір ввести нульову ставку оподаткування імпорту нових літаків

Міністерство транспорту та зв’язку України має намір ввести нульову ставку оподаткування імпорту нових літаків і запчастин до них. Про це йшлося на зустрічі міністра транспорту та зв’язку України Костянтина Єфименка з керівниками найбільших українських авіакомпаній. />  

Основною темою обговорення стало підвищення безпеки авіаперевезень. За даними міністерства, середній вік більшості літаків українських авіакомпаній становить більше десяти років — і якщо парк не оновлювати, це може призвести до проблем з безпекою польотів. Тому міністр доручив Державіаадміністрації спільно з авіакомпаніями відпрацювати механізми держпідтримки і економічного стимулювання купівлі нових літаків. Зокрема, в міністерстві мають намір ініціювати введення нульової ставки оподаткування імпорту нових літаків і запчастин до них. Планується також прискорити процес прийняття парламентом Повітряного кодексу і ратифікації кейптаунської конвенції.
 

Кейптаунська конвенція захищає інтереси власника повітряного судна в ситуаціях, коли у авіакомпанії, експлуатуючої літак, виникають які-небудь проблеми. Так, у разі банкрутства авіаперевізника постачальнику надається можливість безперешкодного повернення літака з України.
 

За матеріалами Комерсант-Україна 

Читайте также по теме