ГолосUA
15:38 10/02/2010

Мінтранс надасть іноземним круїзним кораблям 20% знижки

Міністерство транспорту та зв’язку України внесло зміни до зборів і плат за послуги, що надаються суднам закордонного плавання у морських портах України.

Про це повідомила прес-служба Міністерства транспорту та зв’язку України.

Згідно із наказом Мінтрансзв’язку №19 від 21 січня 2010 року, іноземним круїзним суднам будуть надаватись 20% знижка до установлених зборами і платою ставок, а також 50% знижка для круїзних суден в осінньо-зимовий період.

“Існуюча на теперішній час інфраструктура трьох морських торговельних портів – Одеського, Севастопольського та Ялтинського, які приймають круїзні судна, використовується лише на 5-10% від своєї пропускної спроможності. Тому круїзне судноплавство в Україні має великий потенціал і можливості”, — сказано у повідомленні відомства.

Документ був розроблений і впроваджений для того, щоб вдосконалити тарифно-цінову політику у морській галузі, розвинути круїзну транспортну інфраструктуру міжнародного значення, що сприятиме реалізації державної політики щодо ефективного транспортного забезпечення туристичної галузі.

“Реалізація знижок дозволить підвищити конкурентоспроможність українських портів, збільшити кількість суднозаходів і підвищити рівень прибутковості портів”, — йдеться у документі.

 

Читайте также по теме