ГолосUA
11:40 12/04/2010

Мінтранс наказав посилити безпеку польотів

Міністр транспорту Костянтин Єфименко доручив Державній авіаційній адміністрації розіслати телеграму всім керівникам авіакомпаній, аеропортів і суб’єктів авіаційної діяльності, гендиректору Украероруху, гендиректору Державного авіаційного підприємства «Україна» з вказівкою посилити заходи по забезпеченню безпеки польотів повітряних суден.

Про це повідомила прес-служба Міністерства транспорту та зв’язку України.

До таких дій у відомстві вирішили вдатися у зв’язку з катастрофою літака Ту-154 з президентом Республіки Польща Лехом Качинським на борту, що сталася 10 квітня року при виконанні спеціального рейсу за маршрутом Варшава-Смоленськ при заході на посадку на аеродром «Північний».

Зокрема, йдеться про необхідність вжити додаткових заходів контролю у частині, що стосується прийняття рішення про виліт та посадку повітряних суден цивільної авіації України.

Також будуть здійснені додаткові позачергові перевірки технічного стану повітряних суден Конструкторського бюро Туполєва та усього парку повітряних суден української реєстрації.

Крім того, суб’єктам авіаційної діяльності доручено посилити контроль за радіотехнічними засобами аеронавігації та метеоспостереження на аеродромах, а також за взаємодією органів обслуговування повітряного руху з метеослужбами.

Додаткових заходів контролю буде вжито за організацією виконання і забезпечення повітряних перевезень вищих посадових осіб (літерні рейси). Контроль за виконанням вказаних приписів поклали на Державіаадміністрацію України.

 

Читайте также по теме