ГолосUA
16:35 30/07/2010

Мінтранс пообіцяв незабаром покращити рівень безпеки польотів

У зв’язку з тим, що найближчим часом в Україні почнуть діяти нові правила сертифікації транспортних авіакомпаній рівень безпеки польотів в Україні покращиться.

Про це ГолосUA повідомили в прес-службі Мінтрансу.

Як зауважили в прес-службі, видача експлуатанту сертифікату свідчить про те, що він здатний у повній мірі забезпечувати вимоги безпеки польотів та обслуговування пасажирів.

Проведення сертифікації відповідно до нових вимог дасть змогу українським перевізникам, що виконують перевезення пасажирів та вантажів гідно конкурувати з європейськими та підвищити рівень безпеки польотів.

Крім того, впровадження цих стандартів – одна з вимог Федеральної авіаційної адміністрації США для переведення України у першу категорію та зняття операційних обмежень з українських авіакомпаній. Провідні українські авіакомпанії вже знайомі з цими вимогами і практично працюють за зазначеними стандартами.

Нові правила передбачають закріплення за кожною авіакомпанією відповідального за сертифікацію інспектора, який організовує проведення роз’яснювальної роботи і подальший процес сертифікації та нагляду за діяльністю експлуатанта.

Перевірці підлягають всі служби, підрозділи та представництва авіакомпанії в Україні та за кордоном з метою визначення відповідності вимогам нормативно-правових актів, кваліфікації та професійної підготовки персоналу, наявності в достатній кількості приміщень, обладнання та засобів для вирішення поставлених завдань.

Згідно з новими правилами, інспектор має право призупиняти виліт літака до усунення критичних недоліків, які впливають на безпеку польотів.

Крім того, з метою підтримання належного рівня безпеки польотів, авіаційної безпеки, розслідування авіаційних подій, а також у випадку спроби приховати від Державіаадміністрації такі події та для проведення профілактики авіаційне відомство буде проводити позапланові перевірки.

Також затверджені правила визначають, що експлуатант повинен мати достатню фінансово-економічну базу для забезпечення безпеки авіації, підтримання льотної придатності літаків, утримання необхідного персоналу та забезпечення фінансових зобов’язань за всіма договорами обов’язкового страхування, враховуючи можливі періоди роботи зі збитками. Виконання польотів літаками без чинних страхових полісів (сертифікатів) забороняється.

Нагадаємо, Міністерство транспорту та зв’язку України наказом № 430 від 5 липня 2010 року затвердило Правила сертифікації експлуатантів, що здійснюють експлуатацію цивільних повітряних суден (літаків) з метою виконання комерційних транспортних перевезень згідно з вимогами OPS 1, які було зареєстровано у Міністерстві юстиції України 27 липня 2010 року за № 558/17853. />  

Читайте также по теме