ГолосUA
18:08 12/05/2010

Мінтранс позбавив ліцензій 102 перевізники

Ліцензійна комісія Міністерства транспорту та зв’язку анулювала ліцензії на право надання послуг з перевезення пасажирів та вантажів автомобільним транспортом 102 перевізників, які не дотримуються вимог чинного законодавства. />  

Таке рішення прийнято за результатами планових перевірок дотримання ліцензійних умов перевізниками, проведених Головавтотрансінспекцією Мінтрансзв’язку для підвищення безпеки автомобільних перевезень та зменшення рівня дорожньо-транспортного травматизму, повідомили ГолосUA в прес-службі відомства.
 

Нагадаємо, міністр транспорту та зв’язку України Костянтин Єфименко для зменшення аварійності та підвищення безпеки автоперевезень доручив Головавтотрансінспекції впровадити більш жорсткі заходи контролю ліцензованих перевізників, які працюють з порушеннями чинного законодавства.
 

З 26 квітня по 7 травня було проведено 164 перевірки ліцензіатів, під час яких виявлено низку порушень чинного законодавства про автомобільний транспорт. Найбільш розповсюджені порушення – відсутність документів на проведення технічного огляду транспортних засобів, що експлуатуються, неналежний технічний стан транспортних засобів, незабезпечення ліцензіатами контролю за умовами, режимом роботи та часом відпочинку водіїв. Окрім того, чимало перевізників не проводить передрейсовий та післярейсовий медичний огляд водіїв, інструктажі з дотримання безпеки автоперевезень, пожежної безпеки. У деяких перевізників-порушників виявлено відсутність виробничих приміщень та гаражів для зберігання транспортних засобів у міжзмінний час, а транспортні засоби експлуатуються без сертифікатів.
 

За результатами виявлених порушень інспектори територіальних управлінь Головавтотрансінспекції склали понад 270 актів.
 

Читайте также по теме