ГолосUA
11:31 22/10/2010

Мінтранс розробить Державну програму планового закриття залізничних переїздів

 

size="4">Міністерство транспорту та зв'язку розробить Державну програму планового закриття залізничних переїздів.

 

size="4">Відповідний проект має розробити “Укрзалізниця” до 1 березня 2011 року, повідомили в прес-службі відомства.

 

size="4">«Сьогодні прийнято рішення провести позапланову перевірку всіх залізничних переїздів з автобусним рухом, — підкреслив міністр. — До 12 листопада “Укрзалізниця”, Головавтотрансінспекція, “Укравтодор” спільно з Державтоінспекцією мають провести ці позапланові обстеження та забезпечити невідкладну ліквідацію виявлених недоліків».

 

size="4">Адже, за словами міністра, фізично проконтролювати понад 150 тисяч перевізників, із яких 33% мають у своєму розпорядженні лише один транспортний засіб, держава просто не має можливості.

 

size="4">Надалі, підкреслив Костянтин Єфименко, розпочнеться планове закриття залізничних переїздів. «Мова йде про цілий комплекс заходів: ми будемо будувати шляхопроводи, тунелі, змінювати маршрути автотранспорту, щоб вони не проходили через залізничні переїзди. Така програма буде розроблена на 10 років вперед», — наголосив він.

 

size="4">До 15 листопада також буде доопрацьовано проект Державної цільової програми з безпеки дорожнього руху на 2011-2015 роки та подано на розгляд МВС. До 12 грудня “Укрзалізниці” разом з “Укравтодором”, Головавтотрансінспекцією розроблять проект Галузевої програми безпеки руху на залізничних переїздах та пішохідних переходах через колії залізниць України на 2011-2015 роки.

 

Читайте также по теме