ГолосUA
06:46 26/08/2010

Мінтранс знизив вартість перевалки транзитних контейнерів на 50%

Міністерство транспорту та зв’язку України ввело 50% знижку до граничних акордних ставок на перевалку універсальних контейнерів, які прямують транзитом у річкових і морських портах.

Це визначено наказом міністра транспорту та зв’язку України, повідомили в прес-службі відомства.

Цим рішенням доповнено перелік знижок до граничних акордних ставок на вантажно-розвантажувальні роботи в портах із транзитними вантажами. Знижку 50% установлено для транзитних універсальних контейнерів, якщо вони під час зберігання залишаються в межах одного пункту пропуску або зони митного контролю морського порту (так званий «трансшипмент»).

Ця новація спрямована на зростання об’єму транзитних вантажів у портах України та на збільшення їх завантаження.

Нагадаємо, міністр транспорту та зв’язку України Костянтин Єфименко під час наради щодо державно-приватного партнерства та співпраці в морських торговельних портах підкреслив: «Наша задача як М іністерства – створити умови, при яких підуть вантажі. Ми говоримо про те, що Україна – це транзитна країна. Транзитна країна – це не намальоване місце на карті. Транзитна країна – це наявність інфраструктури, комунікацій, технологій. І наша задача — створити умови, щоб до України пішли вантажі». />  

Читайте также по теме