ГолосUA
10:14 05/05/2010

Мінтрансзв’язку хоче внести зміни до сертифікації авіатехніки

 Державіаадміністрація ініціює внесення змін до Правил сертифікації експлуатантів авіаційної техніки. />  
Про це повідомила прес-служба Мінтрансзв’язку.  
 
Державіаадміністрація розробила та виносить на громадське обговорення проект наказу Міністерства транспорту та зв’язку України «Про затвердження Змін до Правил сертифікації експлуатантів».

Розроблений проект передбачає удосконалення державного нагляду за безпекою польотів шляхом впровадження європейських вимог з сертифікації експлуатантів авіаційної техніки.

Прийняття нормативно-правового акту дозволить внести зміни та доповнення до Правил сертифікації експлуатантів для виконання вимог Міжнародної організації цивільної авіації (ІКАО), що встановить мінімальні стандарти експлуатації повітряних суден при сертифікації авіакомпаній з урахуванням світової та європейської практики.

Проектом наказу планується змінити формат Сертифіката експлуатанта та ввести Експлуатаційні специфікації на заміну Спеціальних експлуатаційних положень («Частина В» та «Частина В-1»).

Реалізація акту дозволить Україні підтвердити на міжнародному рівні виконання взятих на себе обов’язків, що випливають з міжнародних договорів, які стосуються безпеки польотів міжнародної цивільної авіації, та сприятиме підвищенню конкурентоспроможності українських експлуатантів.

Зауваження та пропозиції до проекту наказу Міністерства транспорту та зв’язку України «Про затвердження Змін до Правил сертифікації експлуатантів» можуть надсилатися зацікавленими юридичними та фізичними особами протягом місяця з дати опублікування на адреси: 01135, м. Київ, пр. Перемоги, 14 – Міністерство транспорту та зв’язку України: тел. (044)-461-55-25, (044)-461-52-67; факс: (044)-461-56-74; е-mail: sertif@avia.gov.ua; 01011, м. Київ, вул. Арсенальна, 9/11 – Державний комітет з питань регуляторної політики та підприємництва. е-mail: mail@dkrp.gov.ua.

 
 

 

Читайте также по теме