ГолосUA
12:30 15/02/2010

Минулого року АМКУ порушив 90 справ щодо змов під час держзакупівель

Минулого року Антимонопольний комітет України порушив 90 справ по факту змов комерційних фірм при тендерах на державних закупівлях.

Про це заявив виконувач обов’язків голови Антимонопольного комітету України Олександр Мельниченко після розширеного засідання АМКУ, передав кореспондент ГолосUA.

«Минулого року Антимонопольним комітетом було розглянуто 90 справ щодо змов у сфері держзакупівель і за результатами розслідувань накладено штрафів на близько 4 млн грн», — заявив О.Мельниченко.

За його словами АМКУ значно активізував свою діяльність щодо розслідування порушень при державних закупівлях. Так, кількість справ у порівнянні з 2008 роком збільшилась у понад 3 рази.

Також О.Мельниченко розповів про одне з таких розслідувань, проведених АМКУ, за результатами якого комерційна фірма-порушник була оштрафована на 1,06 млн грн.

Тоді йшлося про порушення умов торгів, проведених державним підприємством «Енергоатом» із закупівлі трубопровідної арматури для атомних електростанцій. Перевищення державних витрат у цьому випадку склало 9,6 млн грн.

К.Коваленко

 

Читайте также по теме