ГолосUA
10:58 20/03/2010

Минулого року Болгарію відвідали більш як 100 тисяч туристів з України

Минулого року Болгарію відвідали 110,917 тис. туристів з України, що на 6,5% менше, ніж 2008 року.

Про це свідчить аналіз, проведений Національною радою з туризму РБ.

Усього ж у Болгарії в 2009 році побували 7,9 млн іноземців, з яких 5,7 млн — туристи. Порівняно з 2008 роком спад відвідування країни іноземними гостями становить 0,7 відсотка. Крім українців до Болгарії стали менше приїжджати відпочивальники з Македонії, Туреччини, Словаччини, Росії, Великої Британії, Румунії, США і скандинавських країн.

Проаналізувавши ці дані, Національна рада з питань туризму затвердила цілісну рекламну кампанію болгарського туризму в 2010 році. Вона пройде під гаслом "Болгарія — місце для туризму протягом року".

На маркетинг і рекламу прибуткової галузі передбачено виділення 3,1 млн левів (1,55 млн євро) з національного бюджету і коштів з Європейського фонду регіонального розвитку. Освоєнням цих коштів займатиметься Робоча група з маркетингу і реклами.

На туристичних виставках у Берліні, Москві, Києві та інших містах Європи Болгарію представлятимуть як країну з чудовими умовами для відпочинку на морі і в горах, з прекрасними умовами для бальнеолікування, з багатою культурно-історичною спадщиною і збереженою природою.

Багато болгарських туроператорів вважають, що, крім грошових вливань у рекламу, Болгарія має проводити і розумну візову політику. Зараз Туреччина і Хорватія, які полегшили візовий режим, перехоплюють у Болгарії потенційних туристів. Сусідня Греція також спростила отримання багаторазових віз для туристів. На їхньому фоні Болгарія виглядає вже більш важкодоступною для відпочивальників із країн, які не входять до ЄС.

За матеріалами: Укрінформ

 

Читайте также по теме