ГолосUA
14:44 28/10/2009

Минулого року до Уповноваженого з прав люди звернулося 1,5 тисячі учасників бойових дій

Минулого року до Уповноваженого з прав людини звернулося за допомогою майже півтори тисячі чоловік, які мають відношення до бойових дій.

Про це повідомив радник Уповноваженого з прав людини, член правління Української Спілки Ветеранів Афганістану Валерій Аблазов в ефірі програми «РозворотUA» — спільного проекту ГолосUA та радіо «Ера-FM».

«До останніх років, принаймні до 2005 року, нам (Україні – ред.) багато хто заздрив з приводу захисту ветеранів та відношення до них. З іншого боку є держави, які набагато випереджають Україну в плані грошових виплат – вони значно збільшили їх, і підняли пенсії», — зауважив він.

Експерт також зауважив, що в Україні необхідно, перш за все, виконувати ті закони, які були створені, але і слідкувати за світовими тенденціями. Наприклад, свого часу наша країна опинилася чи не попереду всіх у пропозиції виплати ветеранам грошових компенсацій замість пільг. «Але це мізер замість нагороди, яку заслужили люди. Тут головне, щоб виплати грошові були відповідні тим пільгам, які мають ветерани», — підкреслив В. Аблазов, додавши, що раніше пільги становили 15% від доходу ветеранів, але «сьогодні сума пільг здебільшого перевищує їх доходи, без них вони просто не зможуть прожити».

 

Читайте также по теме