ГолосUA
10:45 07/06/2010

Минулорічна співпраця з МВФ була невигідна для України — експерт

Минулорічна співпраця з Міжнародним валютним фондом була невигідна для України.

Таку думку висловив генеральний директор Бюро економічних і соціальних технологій Валерій Гладкий на прес-конференції, передав кореспондент ГолосUA.

“Минулого року Україна нічого не зробила для того, аби ефективно використати кошти фонду. Їх взяли, використали, врешті-решт вони потрапили у Росію у вигляді плати за газ та лягли збільшенням витрат з бюджету на обслуговування боргів. Минулого року співпраця України з МВФ була невигідна для України”, — зауважив він.

За словами експерта, жоден український уряд повністю не використав всі переваги співпраці з фондом. “Якщо брати кошти МВФ і нічого на них не робити, то це невигідно, оскільки ми збільшуємо свої боргові зобов’язання, які необхідно буде колись віддавати або за рахунок Національного банку, або за рахунок бюджету”, — наголосив він.

При цьому В. Гладкий не взявся прогнозувати, чи буде вигідною для України нова програма співпраці з МВФ. “Чи буде це вигідним цього разу, будемо дивитися по тому, що українська влада зробить для того, аби отримати кошти МВФ. Якщо буде зроблено щось для того, аби зменшити бюджетний дефіцит та залежність від запозичень у майбутньому, то кошти підуть на користь”, — підсумував експерт.

Нагадаємо, що цього тижня до України має приїхати місія Міжнародного валютного фонду для проведення переговорів для складення та підписання нової кредитної програми.

А. Береза />  

Читайте также по теме