ГолосUA
15:02 18/09/2009

Мінюст: ФДМУ має право продати ОПЗ

У Фонду державного майна України й надалі існують правові підстави проведення конкурсу з продажу 99,567% акцій ВАТ "Одеський припортовий завод".

Про це повідомляє прес-служба ФДМУ з посиланням на висновок Міністерства юстиції.

"До ФДМУ надійшов лист-роз’яснення від Міністерства юстиції України, в якому, зокрема, зазначено: "Указ не зупиняє процес приватизації ВАТ "Одеський припортовий завод", який вже розпочато Фондом держмайна, оскільки відповідно до ст. 7 закону України "Про приватизацію державного майна" державну політику в сфері приватизації здійснюють Фонд держмайна, його регіональні відділення та представництва у районах та містах, органи приватизації в АРК, що становлять єдину систему державних органів приватизації в Україні, і саме ці органи самостійно здійснюють повноваження власника державного майна у процесі приватизації. Вищезазначеним законом не передбачено залежність від наявності чи відсутності рішення уряду про затвердження переліку об’єктів, які підлягають приватизації, можливості ФДМУ здійснювати закріплені за ним законом повноваження".

Враховуючи вищезазначене, відповідно до висновків Мін’юсту, у Фонду держмайна й надалі існують правові підстави проведення конкурсу, наголошують в ФДМУ.

 

Читайте также по теме