ГолосUA
14:22 27/02/2009

Мін’юст скасував рішення Нацбанку щодо банківської таємниці

Мін‘юст скасував держреєстрацію постанови правління НБУ щодо права банків передавати приватним особам та організаціям інформацію, яка містить банківську таємницю.

Про це повідомила прес-служба міністерства.

«За результатами поточного перегляду зареєстрованих нормативно-правових актів, Міністерство юстиції скасувало рішення про державну реєстрацію п. 2 постанови Правління Національного банку України від 9 листопада 2006 року №428. Вказаним положенням вносилися зміни до пункту 3.9 Правил зберігання, захисту, використання та розкриття банківської таємниці», — йдеться у повідомленні прес-служби.

Міністерством юстиції було встановлено, що застосування п. 2 постанови Правління НБУ №428 призводить до розширення змісту ст. 61 Закону України «Про банки і банківську діяльність» в частині встановлення права банку надавати інформацію, що фактично містить банківську таємницю, приватним особам та організаціям для забезпечення виконання ними своїх функцій або надання послуг банку відповідно до укладених між такими особами (організаціями) та банком договорів за умови, що передбачені договорами функції та/або послуги стосуються основної діяльності банку, яку він здійснює на підставі отриманих банківської ліцензії та письмових дозволів.

У зв‘язку з цим, 27 лютого Мін‘юстом скасовано рішення про державну реєстрацію пункту постанови Правління Національного банку України від 9 листопада 2006 року №428, який суперечить статті 32 Конституції України та статтям 60-62 Закону України «Про банки і банківську діяльність», повідомили у прес-службі.

 

Читайте также по теме