ГолосUA
08:25 02/10/2010

Мірошниченко не бачить загрози авторитаризму у зв’язку з посиленням повноважень Президента

Перед Україною не стоїть загроза авторитаризму у зв’язку з посиленням повноважень Президента Віктора Януковича після скасування політреформи 2004 року.

Таку думку висловив народний депутат від Партії регіонів, представник президента у Верховній Раді Юрій Мірошниченко в прямому ефірі телеканалу «Україна», передав кореспондент ГолосUA.

«Я не бачу системних загроз для нашої країни пов’язаних з авторитаризмом», — зазначив Ю. Мірошниченко.

За його словами, для Президента В. Януковича питання відновлення повноважень зразка Конституції 1996 року не було настільки актуальним, оскільки сьогодні працює єдина владна команда, коаліція, створений уряд. «Це не рішення В. Януковича, не рішення коаліції і не рішення виконавчої влади, йдеться про рішення Конституційного Суду», — наголосив Ю. Мірошниченко.

Він також зазначив що про Конституцію 1996 року схвально відгукувалася Венеціанська комісія, оскільки у ній забезпечено систему стримувань і противаг. «Як правник, я не бачу підстав звинувачувати Конституційний суд в необ’єктивності», — наголосив представник президента у Верховній Раді .

Нагадаємо, КСУ визнав неконституційною політреформу 2004 року. Відтак Україна стала президентсько-парламентською республікою.

С. Загірний />  

Читайте также по теме