ГолосUA
11:50 01/04/2010

Міська влада Черкас боротиметься зі стихійною торгівлею за допомогою комунальних ринків

У планах міської влади до кінця року облаштувати в Черкасах 11 комунальних ринків, під які вже навіть виділили спеціальні місця.

Про це кореспонденту ГолосUA повідомили у прес-службі міськвиконкому.

Зараз у місті проходять святкові передвеликодні ярмарки з продажу сільськогосподарської продукції та продуктів її переробки, виробленої безпосередньо товаровиробниками. У цих ярмарках беруть участь 10 районних центрів. Тривають вони з 9.00 до 17.00.

Подібні заходи відбуваються щорічно. На них з’їжджаються товаровиробники й продавці сільськогосподарської сировини з господарств районних центрів. Учасниками цьогорічного пасхального ярмарку є селяни з Жашківського, Уманського, Чигиринського, Черкаського, Золотоніського та інших районів.

“Люди привозять на продаж м’ясо, олію, крупи, паски, яйця тощо. Причому за продаж своєї продукції підприємці не платять жодної копійки, з них не беруть ніяких зборів. Прибирання ж території після закінчення ярмарку комунальники беруть на себе. А головне — ціни на продукцію тут значно нижчі, ніж на інших міських ринках, а тим більше – в супермаркетах” — пояснив директор КП “Черкаські ринки” Андрій Сачук.

На його думку, подібні ярмарки допомагають ліквідувати в Черкасах стихійну торгівлю, адже “стихійникам” створюється жорстка конкуренція. Мало того, відразу після закінчення на 700-річчі передвеликоднього ярмарку, в Черкасах планують облаштувати два постійно діючі комунальні ринки. Зокрема їх розташують на перехресті проспект Хіміків – Р. Люксембург і поблизу літака на вулиці 30 років Перемоги, 2.

А до кінця року в Черкасах облаштують 11 подібних ринків. Вони функціонуватимуть за принципом пасхального ярмарку, куди з’їжджатимуться товаровиробники з районних центрів черкаської області та продаватимуть свою продукції за доступними цінами. Передбачається, що за допомогою комунальних ринків міській владі вдасться повністю ліквідувати в Черкасах стихійну торгівлю.

В. Середа

 

Читайте также по теме