ГолосUA
07:58 01/08/2010

Міська влада може позбавити «Київенерго» його теплових пунктів

В разі, якщо «Київенерго» не виступить комплексним виробником і постачальником води, то місто забере в нього теплові пункти й мережі.

Про це в інтерв’ю українському виданню заявив голова Міністерства ЖКГ Юрій Хіврич.

«У столиці, як і в будь-якому іншому місті, споживач повинен платити за якісну послугу. А що відбувається тут? Найпростіше: немає гарячої води. Або є, але з мінімальним тиском. Громадянин іде в «Київенерго», яке гріє воду. Звідти його люб’язно делегують у водоканал — там відповідають за тиск. І так по колу. І все це, зауважте, у рамках «Києвенергохолдингу»», — зауважив міністр, додаючи, що змінити наразі ситуацію по силам в.о. київському голови Олександру Попову.

«Якщо «Київенерго» не виступить комплексним виробником і постачальником води, то місто забере в нього теплові пункти й мережі. І поставить там своє комунальне підприємство. Яке купуватиме в «Київенерго» теплову енергію, самостійно вироблятиме гарячу воду й постачатиме її споживачеві», — заявив Ю.Хіврич.

Таким чином, «Київенерго» помітно втратить у обсягах і позбудеться транспортування й грошей. «Столична влада сьогодні активно займається цим питанням. Міністерство в процес поки що не втручається, оскільки колись штучно створений «Київенергохолдинг» обслуговує тільки столицю», — сказав він.

За матеріалами: Дзеркало тижня />  

Читайте также по теме