Вита Середа
10:30 07/11/2010

Міський голова Черкас заявляє, що не домовлявся із «регіоналами» про співпрацю

 

face="Times New Roman, serif">
size="3">Міський голова Черкас Сергій Одарич заявив, що жодних домовленостей із Партією регіонів у нього не було. 

face="Times New Roman, serif">
size="3">Про це він оголосив під час свого брифінгу для журналістів, передав кореспондент ГолосUA.

face="Times New Roman, serif">
size="3">Мер спростував усі озвучені «регіоналами» заяви про якісь домовленості. Уже за кілька годин після завершення голосування керівник міських «регіоналів» Сергій Отрешко заявив про наміри створити більшість у раді спільно з Партією Вільних Демократів. А заступник голови обласної організації Партії регіонів Юрій Лега під час трансляції «ночі виборів» на одному з черкаських телеканалів взагалі оголосив про підписану угоду про співпрацю між партіями.

face="Times New Roman, serif">
size="3">«Очікуючи своєї черги виступу на телеканалі «Рось» в ніч виборів, я почув Юрія Легу. Добре, що я сидів, а то я б впав і стояв би гуркіт в студії, коли Лега заявив, що є якась угода з Вільними демократами. Коли я його детально розпитав, то він відповів: «Нам така директива зверху прийшла», — сказав мер.

face="Times New Roman, serif">
size="3">Він також заявив, що виступає проти політизації органів місцевого самоврядування. Міські ради, на відміну від Верховної, абсолютно не мають повноважень, які б визначали вектори політичного розвитку територій:

face="Times New Roman, serif">
size="3">«Я хочу підкреслити, що місцеве самоврядування — це не Верховна Рада. Верховна Рада — це політичний орган, і він визначає вектор розвитку держави, тоді як у міської ради таких повноважень щодо визначення політичного розвитку немає. Міська рада — це представницький орган, який виконує функції управління містом. Не може держава іти в НАТО, а окремо взяті Черкаси — в якийсь інший союз, чи навпаки», — сказав С. Одарич, наголосивши, що він засуджує політичний поділ у міських радах.

face="Times New Roman, serif">
size="3">«Цей поділ на партійні фракції в міській раді — він дуже умовний. Подивіться на нашу команду: переважна більшість — позапартійні. У Партії регіонів — те саме, аж дві людини були членами партії, решта ними стали упродовж останніх двох місяців. Цей поділ на фракційні групи певний період буде існувати, але з кожним днем він буде стиратися. І закінчиться це тим, що буде більшість, що працюватиме в напрямку розвитку міста на чолі з міським головою, і буде меншість, яка буде цьому опонувати», — підсумував С. Одарич.

Читайте также по теме