ГолосUA
09:33 06/01/2009

Місто Газа оточили ізраїльські війська

У секторі Газа триває військова операція ізраїльських військ. Як повідомило Радіо Свобода, армія з трьох боків оточила місто Газа, але поки не починає штурму — щоб уникнути великих втрат при можливих бойових діях у міських умовах. />  

Напередодні Ізраїль відкинув миротворчу ініціативу Європейського Союзу, з якою виступили президент Франції Ніколя Саркозі і міністр закордонних справ Чехії Карел Шварценберг.
 

Ізраїльське командування підтвердило втрату трьох солдатів, які загинули в результаті помилки: вогонь по своїх відкрив ізраїльський танк. 20 солдатів дістали поранення.
 

За десять днів операції Ізраїль втратив убитими 5 військовослужбовців. Кількість убитих палестинців, за даними медиків, перевищує 550.
 

Тим часом представники підрозділу ООН з гуманітарної допомоги палестинцям наголошують, що до сектору Газа терміново необхідно організувати постачання їжі, оскільки люди зіштовхнулися із «серйозним голодом», а запасів продуктів харчування залишилось не більше, ніж на дві доби.
 

«Мільйон людей сидить без електрики. Переповнені лікарні у Газі змушені використовувати електрогенератори — я вважаю, що таку ситуацію можна назвати гуманітарною кризою», — наголосив представник в інтерв’ю Бі-бі-сі.
 

У той же час представники Ізраїлю заявили, що вже пропустили на територію сектору Газа 80 вантажівок з ліками та харчуванням.

 

Читайте также по теме