ГолосUA
12:57 22/06/2009

«Місто каштанів» поповниться молодняком елітних сортів

З осені у Києві почнуть розсаджувати молоді каштани елітних сортів Бріотті та Баумані, вартістю 4 тисяч грн. за один саджанець, — написала газета «Сегодня».

За словами заступника мера Ігора Добруцького, першим озеленять сквер поблизу станції метро «Золоті ворота». Окрім каштанів, там ще планують посадити тіси та магнолії. Потім планують висадити дерева на площі Перемоги — посеред магістралі перед гранітним підніжжям стели збудують сквер з лавками, квітами та кущами

Гроші на озеленення виділять із штрафів за незаконне вирубування дерев. Також планують залучити меценатів.

«Біля кожного каштана ми встановимо табличку з прізвищами або назвами фірм, завдяки яким висаджено дерево. Крім того, садитимемо дерева на честь почесних киян", — розповів Добруцкий.

Проте іменні дерева будуть не лише у відомих киян — батьки 87 малят, що народилися 1 червня, отримали сертифікати на каштани: для хлопчиків — білі, для дівчаток — рожеві. Батьки зможуть встановити табличку біля будь-якого дерева в місті, пише видання.

Нагадаємо, у травні цього року, Київська міська державна адміністрація прийняла рішення озеленити шість скверів і бульварів.

 

Читайте также по теме