ГолосUA
18:25 21/01/2010

Місцеві бюджети можуть відчути брак фінансів вже наприкінці цього місяця – губернатор Тернопільської області

Місцеві бюджети можуть відчути брак фінансів вже наприкінці цього місяця.

Таку думку в інтерв’ю ГолосUA висловив губернатор Тернопільської області Юрій Чижмарь.

За його словами, сьогодні, зокрема, в Тернопільській області, «якихось відчутних зривів фінансування по захищених статтях поки що немає». «Обов’язкові платежі фінансуються. Я не готовий зараз сказати про величину коштів, які надходять, але вони надходять. Сподіваємось, що всі можливі затримки вичерпають себе із закінченням 15-ти днів новорічних та різдвяних свят», — відзначив політик.

Водночас він наголосив, що аналіз ситуації зі зменшенням надходжень через податки до місцевих бюджетів та державного бюджету, говорить про те, що місцеві бюджети можуть вже до кінця січня відчути брак фінансування. «Відомо, що податкова вже отримувала платежі авансами, а отже наступні місяці вона отримає ще менше коштів», — підсумував політик. При цьому він відмовився прогнозувати по яким саме із захищених статей бюджету вдарить нестача коштів. «Про це сьогодні повинен думати Кабінет міністрів», — наголоси Юрій Чижмарь.

Також губернатор нагадав, що регіони і протягом минулого року відчували нестачу фінансування. «Кошти надходили, але були заблоковані Державним казначейством. Ми просто не змогли їх використати», — підкреслив він.

Єдиним виходом із ситуації з погіршенням фінансування регіонів, на думку голови Тернопільської ОДА, є прийняття бюджету на 2010 рік та вливання коштів у реальний сектор. «Якщо і далі буде проводитися політика, відверто кажучи, популізму, політика, спрямована передусім на електоральні поля, то реальний сектор стоятиме на місці. Якщо не буде фінансування бюджетоутворюючих секторів – аграрного, будівельного та інших – ситуація не покращиться. На жаль», — підсумував Ю. Чижмарь.

А. Береза

 

Читайте также по теме