Ольга Черненко
08:35 10/12/2010

Місцеві бюджети у 2011 році нереально збільшити – БЮТ

 

Місцеві бюджети наступного року нереально збільшити.

 

Про це сказав народний депутат депутат від БЮТ, член бюджетного комітету Володимир Бондаренко в ексклюзивному коментарі кореспонденту ГолосUA.

 

«А де Азаров візьме ці гроші? Торішня пропозиція уряду Тимошенко про те, що 12,5 тисяч бюджетів мали розрахункову формулу зазнала нищівної критики. А це були реальні речі, бо сидячи десь там у селі на Черкащині голова сільради міг порахувати свій бюджет самостійно. Він чітко знав формулу і міг спокійно дати заявку на дотацію, якщо чогось не вистачає. Але торік це зламали», — зазначив він. «Але і сьогодні я не бачу можливості для надання більше коштів на місця. Де їх взяти? Звідки? Просто не бачу джерел, тому що золота формула, яка завжди характеризувала рівні бюджету центральні і місцеві складалася з того, що приблизно в районі 60% було в центрі і 40% на місцях».

 

Депутат вважає, що наступного року буде 70% на 30% в бік центрального бюджету. «Або селу напишуть нереальні прибутки, статті, які можна надути в папері, а потім секвеструвати два рази. Але від цього місцевий бюджет все одно нічого не виграє», — додав він.

 

Нагадаємо, під час ухвалення урядом проекту держбюджету на 2011 рік прем’єр Микола Азаров заявив, що наступного року місцеві бюджети будуть менш залежними від центрального і що вони отримають у декілька разів більше грошей.

 

Читайте также по теме