ГолосUA
15:40 16/02/2010

Місцеві вибори будуть або 30 травня, або потрібні зміни до Конституції — БЮТ

БЮТ має намір добиватися проведення місцевих виборів або 30 травня цього року, або пропонує відкласти цей процес до березня 2011-го і вносити зміни до Конституції.

Про це сказала депутат від БЮТ Ольга Боднар на прес-конференції, передає кореспондент ГолосUA.

“Ми наполягатимемо на тому, що вибори повинні відбутися або 30 травня, або шляхом внесення змін до Конституції, (щоб прибрати існуючі законодавчі невідповідності і відновити право всім обиратися один раз на п’ять років), вони повинні відбутися в березні 2011 року”, — сказала вона.

  За словами депутата, гроші на вибори є і парламентарі] заздалегідь знали, що їх доведеться проводити після президентської кампанії і в умовах відсутності бюджету. “Всі пояснення про те, що немає бюджету, неправда” — обурилась Ольга Боднар.

  Вона також зауважила, що, “На жаль, можу спрогнозувати, що найближчим часом закон “Про столицю місто Київ” проголосований не буде. З ним стаються дивні речі. Він потрапив в предмет торгів певних політичних структур”. Ольга Боднар також повідомила, що на погоджувальній раді нею було поставлене питання про проведення виборів в Києві. При цьому, спікер Володимир Литвин їй відповів, що ми можемо повернутися до цього питання лише тоді, коли проголосуємо законопроект про проведення двох турів голосування на виборах мерів, а також після того, як будуть прийняті зміни в закон про столицю місті Києві”.

Ольга Каретнікова.

 

Читайте также по теме