ГолосUA
10:25 05/07/2010

Місцеві вибори коштуватимуть Україні понад 1 мільярд гривень — Магера

Місцеві вибори коштуватимуть українському державному бюджету понад 1 млрд. гривень.

Про це сьогодні на прес-конференції заявив заступник голови Центральної виборчої комісії Андрій Магера, повідомив кореспондент ГолосUA.

За попередніми підрахунками місцеві вибори 31 жовтня 2010 можуть коштувати держбюджетові понад 1 млрд. грн. «Я не хочу вас лякати, але це будуть великі видатки, і не від хорошого життя», — зазначив Магера.

Заступник голови ЦВК повідомив, що остаточна сума необхідного фінансування буде названа комісією за кілька днів, коли законодавець визначиться із процедурою проведення виборів.

Він також наголосив, що фінансова криза в країні не може і не повинна стати перешкодою для реалізації населенням свого права обирати місцеву владу.

«Конституція не бачить, що таке фінансова криза. Юристи цього не знають. Якщо говорити про те, що це (проведення виборів — ред.) дуже дорого, хто казав що демократія це дешеве задоволення — вона ніколи не було дешевим задоволенням. Якщо дешеве задоволення — то це керована демократія, як в одній із сусідніх країн. Я думаю, що вибори ніколи дешевими не бувають, і на цьому заощаджувати не треба», — сказав Магера.

При цьому наголосив що 80% видатків на вибори — це зарплати для членів виборчого процесу.

А. Береза />  

Читайте также по теме