ГолосUA
09:18 18/02/2010

Митна служба й Асоціація підприємств побутової техніки домовилися вдосконалювати контроль за імпортом побутової техніки

Державна митна служба й Асоціація підприємств побутової техніки й електроніки домовилися про співробітництво стосовно вдосконалення митного контролю за імпортом побутової техніки й електроніки.

Про це повідомили в прес-службі Державної митної служби.

Відповідний меморандум про співробітництво підписали голова Митниці Анатолій Макаренко й президент Асоціації підприємств побутової техніки Орест Яремчук.

При цьому вже створена робоча група, завданням якої є робота над питаннями взаємодії й розробка нової системи контролю за переміщенням через митний кордон побутової техніки.

У створенні робочої групи взяли участь представництва практично всіх відомих світових фірм-виробників побутової техніки, представлених на українському ринку.

Удосконалювання контролю за переміщенням товарів побутової техніки через митний кордон спрямоване на скорочення контрабандного ввозу в Україну побутової техніки.

Переваги для споживачів від впровадження нового механізму взаємодії полягають в тому, що на ринку побутової техніки значно зменшиться відсоток підробок.

Будуть установлюватися уніфіковані ціни в межах країни на товар того самого виробника.

Найбільшою перевагою для виробників у цьому випадку буде захист прав інтелектуальної власності.

Зазначається також, що прозора взаємодія, а також спрощений порядок митного оформлення товарів забезпечать рівні можливості в конкурентній боротьбі.

 

Читайте также по теме