ГолосUA
07:05 30/04/2010

Митники натравлюють на елітні київські бутики податківців

Митна служба має в своєму розпорядженні інформацію про контрабандне ввезення на територію України великих партій одягу елітних брендів Nina Ricci, Baby Dior, Isabel Marant, Costume National, Byblos Blu, Braccialini, Baldessarini, Enrico Mаndelli, Iceberg, Canali та інших.

Про це йдеться в листі глави Державної митної служби Ігоря Калетніка на адресу керівника Державної податкової адміністрації Олександру Папаїці.

За відомостями І. Калетніка, товари цих фірм розповсюджуються в елітних бутиках столиці: Status (вул. Червоноармійська, 43) Rich, Baldessarini, Helen marlen, Kenzo, Baby dior, Pinco pallino (торговельний центр «Мандарин плаза»), Baldinini (ТЦ «Глобус»), Санахант (вул. Грушевського 8/16) і Cerruti (ТЦ «Більшовик»).

«Згідно з даними єдиної автоматизованої інформаційної системи Держмитниці, офіційне ввезення зазначених товарів є незначним. Це дає підстави вважати про контрабандне походження великих обсягів даних товарів», — сказав він.

Глава митниці пропонує своєму колезі з податкової провести відповідні оперативні заходи. «В разі згоди і бажання ДПАУ Держмитниця готова надати досвідчених фахівців для проведення загальних заходів, спрямованих на встановлення асортименту, обсягів і місць збуту названих товарів, з метою стягнення відповідних платежів до держбюджету», — сказано в листі.

У коментарі І. Калетнік підтвердив, що дійсно писав цього листа. «Я вважаю, що починати боротьбу з контрабандою потрібно не з магазинів, де продають тюльку, до яких ми доберемося через 3-4 роки, а з найжирніших шматків», — відзначив він. /> При цьому, за його словами, у ДПАУ поки на його лист не відреагували і відповідей від О. Папаїки він не отримував.

За матеріалами: Дело
 

Читайте также по теме