ГолосUA
18:23 04/01/2011

Митники попередили контрабанду меблів вартістю понад 1 млн. грн.

Митна служба України порушила кримінальну справу за фактом незаконного ввезення товару загальною вартістю понад півмільйона гривень.

Про це повідомили у прес-службі ДМСУ.

Під час проходження митного контролю у пункті пропуску «Тиса», український перевізник надав митникам відповідні товаросупровідні документи. Згідно з ними він переміщував меблі та аксесуари на суму 11 тис. грн. Зазначений товар відправляла одна із панамських фірм на адресу вітчизняного підприємства.

Проте, як показав поглиблений огляд напівпричепа, серед заявленого товару виявився так званий «зайвий», не вказаний у документах водія. За результатами роботи експерта-оцінювача було виявлено 37 одиниць товару, не вказаного в інвойсі, та 45 одиниць – надлишок товару.

Серед незадекларованого в документах товару були м’які крісла, модулі бібліотеки, комплекти кофейних столиків, полиці, вітрина і т.п. А серед надлишкових предметів були душові кабіни, комп’ютерні столи, різні світильники тощо. Тож, відповідно фактична вартість переміщуваного вантажу виявилася у 6 разів вищою від заявленої митникам.

Отже, громадянин надав митному органу неправдиві дані про товар, зокрема щодо його кількості, асортименту та вартості.

Складено протокол про порушення митних правил за ознаками ст. 352 Митного кодексу України. Вантаж вилучено до рішення суду.

Читайте также по теме