ГолосUA
08:07 22/01/2011

Митники викрили аферу за участі турецької фірми

Митники викрили аферу, під час якої підприємці намагалися занизити справжню вартість імпортованого товару майже на 10 тис. доларів США.

 

Про це повідомила прес-служба Державної митної служби України.

 

Встановлено, що на початку 2010 року турецька фірма відправила теплоходом на адресу севастопольського підприємства понад 21 т. полотна з целюлозного волокна, яке використовується для виробництва серветок та туалетного паперу. Для митного оформлення даного товару директор севастопольського підприємства подав до митниці документи, у тому числі інвойс турецької фірми, в якому зазначалась загальна вартість товару – 16,7 тис. доларів США (майже 134 тис. грн.).

 

Співробітники митниці мали сумніви щодо справжності даної митної вартості товару, тому направили запит до митної служби Туреччини. Відповідно до отриманої інформації, турецька фірма зазначений інвойс не видавала, а експорт полотна було оформлено за ціною, що перевищує 25 тис. доларів США.

 

Директор підприємства зізнався, що йому було відомо про справжню вартість товару, але все ж таки подав для митного оформлення документи, що містили неправдиві відомості. За даним фактом був складений протокол про порушення митних правил.

 

Читайте также по теме