ГолосUA
10:35 18/11/2010

Митниця має сприяти захисту вітчизняного товаровиробника — Ващук

 

face="Arial, sans-serif">Українська митна служба має краще сприяти захисту вітчизняного товаровиробника.

 

face="Arial, sans-serif">Таку думку висловила народний депутат, фракція Блоку Литвина, секретар парламентського Комітету з питань податкової та митної політики Катерина Ващук у коментарі кореспонденту ГолосUA.

 

Хотілося би, щоб митниці працювали не лише на наповнення бюджету, а особливо турбувалися про захист вітчизняних товаровиробників, щоб підходили до цих питань дуже виважено, як це робиться у всьому світі”, — сказала вона.

 

При цьому народний депутат додала, що будь-яка країна захищає своїх товаровиробників, сприяє їх проникненню на світові ринки,і у цьому плані важливу роль відіграє саме митниця. “Митна служба може “закрити” можливість контрабанди дешевих і неякісних товарів, потурбуватися про відповідність дійсним цінам при декларуванні товарів, що закуповуються за кордоном, адже це знижує конкурентоздатність українських товарів на внутрішньому ринку”, — підкреслила вона.

 

Разом із тим К. Ващук додала, що перші кроки по реформуванню митної служби України у напрямку адаптації діяльності до європейських митних служб вже зроблені — приймаються конкретні програми, , до парламенту направлені зміни до Митного кодексу. “Це можна оцінити, як позитив”, — наголосила народний депутат.

 

І. Носальська

Читайте также по теме