Мито на імпорт нафтопродуктів зробить Україну енергетично залежною від Росії та Азербайджану — фахівець

size="4">При введенні мита на імпорт нафтопродуктів Україна стане енергетично залежною від двох країн — Росії та Азербайджану.

size="4">Про це заявив керівник департаменту маркетингу ПАТ «Концерн Галнафтогаз» (мережа АЗК ОККО) Василь Дмитрів на зборах асоціації "Об'єднання операторів ринку нафтопродуктів України", передав кореспондент ГолосUA.

size="4">Українські НПЗ хочуть залишити на своєму ринку лише свої заводи. Але вони теж є імпортерами нафти, а до України нафта надходить з двох країн Росії та Азербайджану. Відповідно, це говорить про те, що посилюється енергетична залежність від цих двох країн”, запевнив він.

size="4">При цьому експерт зауважив, що дрібні нафтокомпанії внаслідок накладання мита на імпорт змушені будуть піти з ринку.

size="4">Роздрібна мережа АЗС від українських заводів по Україні становить 43% по продажах, а по кількості АЗС — це третина. Для дрібних нафтокомпаній внаслідок мита, тобто підвищення вартості пального, відбудеться нестача обігових коштів й вони змушені будуть піти з ринку”, — відзначив він.

size="4">Нагадаємо, в Україні планується введення мита на імпортні нафтопродукти.

Читайте также по теме