ГолосUA
15:29 29/12/2008

Митрополит Кирило закликав запобігти розколу церкви

Митрополит Смоленський і Калінінградський Кирило призвав священнослужителів, монахів і мирян не давати приводу до розколу в Церкві й молитися про благополучне проведення Помісного Собору, на якому 27-29 січня має бути обрати нового патріарха Московського й всія Русі.

Про це повідомила РІА-Новости.

"Ми не повинні давати ніякого приводу, щоб якісь сепаратистські або розкольницькі явища виникли в житті нашої церкви в результаті цього Собору", — сказав митрополит Кирило на передріздвяній зустрічі з журналістами сьогодні у Москві.

Він нагадав, що в історії церкви траплялося, що навіть Всесвітні Собори закінчувалися розколами. Митрополит Кирило підкреслив важливість "усвідомлення відповідальності всієї Церкви за збереження її єдності й усвідомлення особливої відповідальності тих, хто вибраний на Собор". "Ми повинні обрати нового патріарха. Але одночасно ми повинні зберегти єдність церкви, мир у церкві, взаємну любов і повагу", — призвав він.

За його словами, "єдиним правильним способом підготовки до Собору" сьогодні є "соборна загальноцерковна молитва", і духівництво, і монахи , і миряни (незалежно від того, вибрані вони делегатами на Собор чи ні) повинні почувати "причетність спільній справі".

"Молітеся всі! І ті, які не дуже часто ходять у церкву, — у цей момент потрібно молитися, виявити духовну солідарність. Починайте свій день зі слів: Господи, допоможи Собору! — і тоді, ми віримо, Господь схилить Свою милість — і буде виявлена Його воля", — сказав митрополит Кирило.

 

Читайте также по теме