ГолосUA
10:47 02/09/2010

Між Києвом та Москвою курсуватиме швидкісний поїзд

Російська залізниця планує запустити швидкісний поїзд «Сапсан», який зв’яже Москву та Київ.

Про це власному кореспонденту ГолосUA у Москві повідомили у прес-службі Російської залізниці.

Запуск «Сапсану» між російською та українською столицями та подальший розвиток залізничного сполучення обговорювалися на зустрічі голови Російської залізниці Володимира Якуніна та Посла України в РФ Володимира Єльченка.

Зокрема, Якунін повідомив, що пріоритетним у співпраці залізниць двох країн є впровадження швидкісних і високошвидкісних залізничних пасажирських перевезень між Україною та Росією, а також забезпечення транзиту російських пасажирів українською територією.

Напрямками, на яких вводитиметься такий режим, є Москва — Брянськ — Суземка — Київ; Москва — Курськ — Бєлгород — Харків — Ростов — Адлер і Москва — Курськ — Бєлгород — Харків – Сімферополь з подальшим сполученням до Севастополя і Феодосії.

Водночас сполучення між Росією та Україною здійснюватимуть потяги «Сапсан» — найшвидкісніші на сьогодні в Росії. Зараз вони курсують між Москвою та Санкт-Петербургом і Нижнім Новгородом, розвивають швидкість до 250 кілометрів на годину, через що час у путі між цими містами скоротився майже втричі.

Д. Кляхін

 

Читайте также по теме