ГолосUA
10:56 14/07/2010

Між Москвою та Харковом курсуватиме швидкісний поїзд

Швидкісний поїзд «Москва-Харків» почне курсувати влітку наступного року.

Зараз деталі та умови відкриття цього маршруту обговорюються на переговорах між «Російською залізницею» та «Укрзалізницею». Про це повідомили кореспонденту ГолосUA в прес-службі «Російської залізниці».

Запуск швидкісного потягу «Москва-Харків» планується у рамках підготовки України до проведення фінальної частини Чемпіонату Європи з футболу у 2012 році. Втім, запуск регулярного сполучення за маршрутом призначений на літо 2011 року, щоби протягом року відпрацювати всі деталі. Планується, що цим потягом вболівальники зможуть швидко діставатися з російської столиці до Харкова – одного з міст, яке прийматиме Євро-2012.

У ході підготовки до запуску швидкісного поїзду передбачається облаштування станцій, через які курсуватиме потяг, встановлення систем навігації, реконструкція залізничних перегонів та прикордонних пунктів пропуску.

Зараз у Росії курсують два швидкісних поїзда – за маршрутами «Москва — Санкт-Петербург» та «Москва – Нижній Новгород». Середня швидкість руху поїздів на цих маршрутах – 240 кілометрів на годину.

Д. Кляхін

 

Читайте также по теме