ГолосUA
09:04 06/08/2009

Міжнародна банда заробила на продажу українок 9 мільйонів євро

Міжнародна банда заробила на продажі 500 українок 9 млн євро. До складу угруповання входило щонайменше 11 учасників, громадян ОАЕ, Іраку, Росії та України, за три роки своєї діяльності продало до сексуального рабства понад 500 українок, заробивши таким чином близько 9 млн. євро. Начальник департаменту з боротьби з торгівлею людьми Михайло Андрієнко зазначив, що за бандою стежили давно.

"Нам довелося впровадити в угруповання свого офіцера, який назбирав достатньо фактів для затримання 11 передбачуваних членів банди. Серед них — четверо громадян ОАЕ, двоє чоловіків з Іраку, один росіянин і кілька українців. Завдяки нашому співробітнику іноземців-партнерів з ОАЕ вдалося заманити до Львова на черговий кастинг. Там ми їх і взяли. А діяли підозрювані так: через інтернет давали оголошення для дівчат про роботу за кордоном у модельному бізнесі. Якщо дівчина підходила, відправляли її на "роботу", — повідомив М. Андрієнко.

Крім того, за його словами, правоохоронці підозрюють колишню “Міс Львів” початку 2000-х років як одну з головних в організації цього бізнесу, однак вона встигла втекти за кордон.

Водночас, джерело в МВС повідомило, що втікачку “Міс Львів” у розшук не оголошено. "Мало того, вона навіть не фігурує у справі як учасник ОЗГ. На продажах работорговці заробили близько 9 млн. євро. Серед постраждалих дівчат — п’ятеро з відомих і впливових сімей — вони благополучно повернулися додому", — зазначило джерело.

За його словами, у складі угрупування працювало 12 вербувальників, більшість — чоловіки, які займалися пошуком дівчат. За наявною інформацією, дівчата прилітали в Дубаї, там їх зустрічали, відразу забирали паспорти і вивозили за місто, частину відправляли в інші регіони країни. Уже на місці пояснювали їхні обов’язки: обслуговувати багатих клієнтів і обіцяли відпустити через два-три роки роботи.

Як розповідали самі потерпілі, деякі дівчата жили в пристойних умовах і вважалися VIP-ескортом. Але більшість жили у звичайних бараках в антисанітарних умовах і обслуговували всіх без розбору на замовлення господаря. Як правило, таких в Україні набирали з діючих повій. При цьому, деякі навіть самі погоджувалися працювати в арабських борделях. "Затримані араби зараз під слідством, і їх буде судити наш суд. Їм світить до 15 років ув’язнення", — сказало джерело.

У свою чергу міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко повідомив, що тільки в минулому і поточному році було завербовано понад 200 дівчат у віці від 16 до 25 років і відправлено в Об’єднані Арабські Емірати, у Великобританію, Німеччину.

За весь період діяльності угруповання для сексуальної експлуатації було продано понад 500 українок.

"29 липня на території України, завдяки вдало проведеній операції, в Україну вдалося заманити організаторів з Об’єднаних Арабських Еміратів, затримано чотири громадянина цієї країни, також два громадянина з Республіки Ірак, один громадянин Росії та кілька громадян України. Арешти та затримання тривають", — сказав Ю. Луценко.

За матеріалами ”Сегодня” /> .

 

Читайте также по теме