ГолосUA
07:29 03/09/2009

Міжнародна фінансова корпорація надасть Україні 500 млн. доларів для підтримки економіки

Міжнародна фінансова корпорація надасть Україні 500 млн. доларів для підтримки економіки.

Про це повідомив віце-президент Міжнародної фінансової корпорації (IFK) Ларс Танелл, передав кореспондент ГолосUA.

«Зараз ми інвестуємо в економіку України 20 млн. доларів. У наступному фінансовому році ми плануємо збільшити інвестиції більш, ніж у два рази, до 500 млн. доларів»,- наголосив він.

За його словами, ці гроші підуть на підтримку сільськогосподарського сектору економіки України зокрема, для допомоги с/г підприємствам у переробці с/г продукції, для розвитку логістичних шляхів — транспортних перевезень, для підтримки малих та середніх виробників.

Крім того, Л. Танелл наголосив, що корпорація співпрацюватиме з банками, які кредитують с/г галузі країни.

При цьому, за його словами, ці кошти підуть на розвиток енергозбергіаючої галузі, «що є важливим для українських підприємств і для самої України у плані досягнення нею енергонезалежності».

Також віце-президент зауважив, що корпорація на пряму співпрацює з приватними компаніями та фінансовим сектором, тобто, без посередників.

«Ми приїхали сюди, щоб побачити ситуацію на місцях, оцінити всі ризики і на власні очі побачити як можна оздоровити економіку України», — сказав він. />  
Водночас прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко зауважила, що цей крок корпорації дасть поштовх для приїзду інших міжнародних інвесторів до України.

«Входження корпорації в Україну без гарантій уряду це — ознака того, що фінансова ситуація в країні є такою, в яку можуть входити потужні інвестиційні кампанії, і забезпечувати стабільну роботу фінансової системи України», — зазначила вона.

«Корпорація зробила крок завдяки якому суттєво збільшиться обсяг фінансових ресурсів в Україні, і ці ресурси в якості кредитів отримають вітчизняні компанії», — підкреслила Ю.Тимошенко.

А.Йовик

 

Читайте также по теме