ГолосUA
07:56 20/10/2008

Міжнародна рейтингова агенція Fitch Ratings знизила довгострокові рейтинги Києва, Одеси та Харкова

Як йдеться у повідомленні агенції, текст якого має Голос.UA, в іноземній і національній валюті для Києва з рівня "BB-" (BB мінус) до "B+". Короткостроковий рейтинг міста в іноземній валюті підтверджений на рівні "B". Прогноз по довгострокових рейтингах залишений як "Негативний". Дана рейтингова дія поширюється на облігації міста в обігу. />  

Для Одеси та Харкова Fitch змінило прогнози з "Стабільного" на "Негативний".
 

Також агентство підтвердило довгострокові рейтинги Одеси і Харкова в іноземній і національній валюті на рівні "B+" і короткострокові рейтинги в іноземній валюті на рівні "B".
 

Рейтинги знижено внаслідок пониження довгострокових рейтингів дефолту емітента ("РДЕ") України в іноземній і національній валюті з рівня "BB-" (BB мінус) до "B+" у зв’язку з істотним і зростаючим ризиком фінансової кризи в Україні, включаючи значне зниження курсу національної валюти з рівня "BB-" (BB мінус) до "B+" у зв’язку з істотним і зростаючим ризиком фінансової кризи в Україні, включаючи значне зниження курсу національної валюти, напруженість в банківській системі і істотний збиток для реального сектора економіки України.

 

Читайте также по теме